Vanwaar 'Puzzelsterren'?
Eerst was er de tekening...
Om haar hoofd leeg te maken tekent Estée nog graag in haar kamer voor ze gaat slapen. Ook haar brein heeft moeite om alle prikkels die gedurende de dag zijn binnengekomen te verwerken. Ze heeft hierdoor soms last van een vol hoofd. Toen ik op een bepaalde ochtend de tekening zag, was ik helemaal vertederd en verwonderd. Het leek wel alsof ze haar eigen unieke'punthoofd' had getekend. Ik vond de tekening tegelijkertijd zo grappig en speciaal dat het spontaan in mij opkwam om dit als basis voor mijn logo te gebruiken. Daar moest ik iets mee!
Dan de naam...
Sterren:
Onmiddellijk riepen die sterren allerlei associaties op. Ook kinderen, jongeren en zelfs volwassenen met een ontwikkelingsstoornis of een andere moeilijkheid beschikken over mooie kwaliteiten, eigenschappen en talenten die hen ook doen stralen als sterren.
Zo hebben onder andere mensen met autisme vaak een aantal sterke kanten, juist dankzij hun autisme!
Zo hebben ze meer oog voor detail waardoor ze heel precies kunnen werken. Als de regels en de verwachtingen duidelijk zijn, zullen ze zich hier meestal aan houden. Ze houden van rechtvaardigheid, duidelijkheid en een eerlijke aanpak. Als ze door iets geboeid zijn, gaan ze er volledig voor. In het omgaan met mensen zijn ze heel oprecht...en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Puzzel:
Ieder mens krijgt informatie in losse stukken binnen. Een gewoon brein puzzelt die stukjes weer in elkaar tot een logisch geheel.
Bij kinderen of jongeren met bepaalde ontwikkelingsstoornissen of leermoeilijkheden werken bepaalde delen van de hersenen niet goed of is de informatieverwerking verstoord. Dat heeft tot gevolg dat niet alle informatie tegelijk aankomt in het brein en dat de puzzel vaak lastig te leggen is. Ze hebben dus meer "puzzeltijd" nodig om alles goed te kunnen begrijpen. Het is voor hen een hele kunst en opgave, maar toch kunnen ze erin slagen en met behulp van hun omgeving die zorgen voor verduidelijking, verheldering, tips en trucs om de puzzel te leggen en worden ze knappe 'puzzelsterren'